Araç ve Kaza Başına Maddi Hasar Teminatı: Bu teminat, karşı tarafa verdiğiniz maddi zararları teminat altına almaktadır. Kusurlu olduğunuz bir kazada birden çok araç zarar gördüyse olay başı teminatı devreye girmektedir.
Kişi ve Kaza Başına Sağlık Giderleri Teminatı: Bu teminat karşı tarafa verdiğiniz bedeni zararları teminat altına almaktadır. Burada araçtaki kişi sayısı esas alındığından araç tipine göre teminatlar değişmektedir.
Kişi ve Kaza Başına Sakatlanma ve Ölüm Teminatı: Kaza sonucu bir kimsenin ölümüne yol açmanız halinde; ölenin defin masraflarıyla ölen kişinin geride kalanlarına manevi tazminat teminatı vermektedir. Sakatlanma teminatıysa, karşı tarafın kaza sonucu kısmen veya tamamen çalışamaz hale gelmesi sonucu meydana gelen zararları kapsamaktadır.
Zorunlu Trafik Sigortası poliçesinde hasarsızlık indirimi uygulanır mı?
1 yıllık poliçe dönemi içerisinde hasar olmaması durumunda, trafik sigortanız üzerinde 10% ile başlayarak hasarsızlık indirimi almaya başlarsınız. Her poliçe dönemi sonunda hasarınız yoksa bu indirim 5% artarak devam eder ve en yüksek basamak olan 20% oranına kadar hasarsızlık indirimi kazanabilirsiniz.
Zorunlu Trafik Sigortası’nı yaptırmayan araç sürücülerini bekleyen cezalar;
Belirlenen trafik sigortasını yaptırmayan sürücüler cezai yaptırımlarla karşılaşır. Trafik sigortasını zamanında yaptırmayan araç sahipleri, trafik sigortası basamağı “herhangi bir kaza yapmasa bile” sabit kalır ve poliçesinde indirim şansını kaybeder. Poliçenin yaptırılmaması veya yenilenmemesi halinde, gecikme yaşanan her ay için %5 oranında gecikme cezası uygulanır.
Sigortası bulunmayan bir aracın trafik ekiplerince tespit edilmesi halinde, araç çekici yardımıyla otoparka götürülerek trafikten men edilir ve araç sahibi trafik sigortasını yaptırana kadar araç, otoparkta tutulur.
Araç sahibi bu durumda, hem çekici ücretini hem de aracın otoparkta kaldığı gün kadar otopark ücreti ödemekle yükümlü olur.